EĞİTİM BİR SEN'DEN ERKEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

EĞİTİM BİR SEN’DEN ERKEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

          Eğitim Bir Sen Sinop şubesi, Durağan’da bayan eğitim çalışanları ile bir araya geldi. Durağan Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıya Eğitim Bir Sen Şube başkanı Ramazan ÇELİK, şube bayanlar komisyonu başkanı Mümine ŞAHİN ile yönetim kurulu üyeleri, Durağan İlçe Temsilcisi Beşir ABRANCI ve yönetim kurulu ile birlikte Durağan'da görev yapan bayan öğretmenler katıldı.

Şube başkanı Ramazan ÇELİK yaptığı konuşmada ülkemiz üzerinde oynanan oyunların bertaraf edilmesinde sivil toplum örgütlerinin öneminin 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında bir kez daha ortaya çıktığına değinerek Eğitim Bir Senin ve Eğitim Bir Sen gibi düşünenlerin canlarını ortaya koyarak hainlere dur dediklerine vurgu yaptı. Eğitim Bir Sen’in Kurulduğu günden beridir sürekli olarak Milletin değerlerini önceleyen bir anlayışla her gün gücüne güç kattığını ve bu gün ulusal ve uluslar arası arenada en büyük emek ve ekmek örgütü haline geldiğini belirtti. Mazlumların sesi olmasının yanında, çalışma ve ücret koşullarının iyileştirilmesi, Toplu sözleşmeli sendika anlayışının kazandırılması, topladığı 12 Milyon 300 bin imza ile kamuda başörtüsü serbestisinin sağlanması, 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte değerler eğitimini öncelemesi üzerinde durulması gerekli kazanımlarından olduğunu sözlerine ekledi.

 



 

Eğitim Bir Sen’in öğretmenlik mesleği üzerinde yapmış olduğu araştırmalar neticesinde önümüzdeki 10 yıllık dönemde istatistik bilgilerinin Eğitim çalışanlarının %70’ini bayan personelin oluşturacağı gerçeğini ortaya koyduğunu, bu noktadan bakılacak olursa da sendikal mücadeleyi ve sendikacılığı bayan çalışanları dahil etmeden yürütmenin mümkün olamadığını, bayanların yeterli oranda bu işe el atması gerektiğinİ vurguladı. Ülkenin kaderiyle oynamak isteyen şer odaklarından daha çok bu ülkenin gerçek sahiplerinin sivil topluma sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Programa katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇELİK, katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Daha sonra programa katılan üyeler tarafından bayanlar komisyonu oluşturuldu ve Durağan Eğitim Bir Sen Bayanlar komisyonuna Enise DEMİR seçildi.

 



Programın, yıllarca Eğitim Bir Sen’in mağduriyetlerini gidermek için mücadelesini verdiği 28 Şubat post modern darbe girişiminin yıl dönümü öncesine ve yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelmesi dikkatlerden kaçmadı.