Kaymakam Soner EROL'un 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Kaymakam Soner EROL'un 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Durağan Kaymakamımız Soner EROL 'un 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

19 Mayıs 1919, Yüce Türk Milletinin zaferlerle dolu tarihinde muazzam bir diriliş ve direniş destanının başladığı tarihtir. Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK Samsun'a ayak basarak Milli Mücadeleyi başlattığı bu anlamlı günü, Türk Gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Böylelikle Atatürk, hem Türk gençliğine verdiği önemi vurgulamış hem de Milli Mücadelenin başladığı tarihi milli hafızamıza silinmemek üzere tescil ettirmiştir.

Sevgili Gençler;

19 Mayıs 1919 tarihinin Atatürk tarafından Gençliğe armağan edilmesi büyük anlamlar taşımaktadır. Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur. Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse o ülke daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle; gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve saygın Türkiyesi genç kuşakların omuzlarında yükselecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; bizlere bu Cennet vatanı bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadelenin bütün Kahramanlarını, Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili Gençlerimizin ve bütün Durağanlı hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.