Kültür Bakanlığı Müsteşarı İlçemizde



Kültür Bakanlığı Heyeti Kılıçaslan'ı ziyaret etti.

 

İçişleri Komisyon Başkanı ve Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet ERSOY, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür ÖZARSLAN, Kültür ve Turizm Yatırım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Pamukçuoğlu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa BOZDEMİR, Boyabat Belediye Başkanı Şefik ÇAKICI, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan PEKER, Belediye Başkanımız Ahmet Kılıçaslan'ı Makamında ziyaret etti.

 

 



 



 



 



 



 



 

İlçe Kaymakamımız Sn.Davut DÜZGÜN ve Belediye Başkanımız Ahmet Kılıçaslan ilçemizde bulunan turizm alanları hakkında Sayın Müsteşarımıza bilgi verdi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Bakanlığa sunulan projelerin hayata geçmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

 

Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan’ın yapacağı çalışmalarda desteklerini esirgemeyeceğini dile giren Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy; Durağan Belediyesinin de artık Ak belediyeciliğe kavuşacağını söyledi. Durağan’ın gelişmesi ve vatandaşın daha huzurlu olması için gece gündüz çalışacaklarını beyan etti. Belediye makamından Tarihi Durakhan’a kadar yürüyen Bakanlık Müsteşarı Özgür Özarslan’a burada yapılması gereken çevre düzenlemesi hakkında Kaymakam Düzgün ve Belediye Başkanı Kılıçaslan tarafından bilgi sunuldu.

Müsteşar Özarslan, İsmail Bey Camiinin çevresini de gezerek incelemelerde bulundu. Durağan’da Tarihi Durakhan gibi yerlerin Çevre düzenleme projesi hakkında detaylı bilgiler sunan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan yapılması gerekenler için taleplerini iletti. 

 

Belediyemiz tarafından yapılacak projelerde Müsteşar Özarslan'dan destek isteyen Başkan Kılıçaslan, "İlçemizin tarihi simgelerinin eksiklerini gidermek için Kültür Bakanlığımızın kapısını çalacağız. Bu konuda da sayın Müşteşarımız Özgür ÖZARSLAN'ı bol bol rahatsız edeceğiz. İnşallah kendiside bize yardımcı olacak ve ilçemizin Kültür ve Turizm alanındaki eksikliklerini hep birlikte gidereceğiz."dedi.

 



 



 



 

Kültürümüze Sahip Çıkacağız

Başkan Kılıçaslan, “Yapıların özüne bire bir uygunluk içinde çalışmalarımızı yürütmeye özel hassasiyet gösteriyoruz. Diğer yandan tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek ve Durağan Turizmini canlandırmak adına bu tür uygulamaya başlıyoruz. Çalışma kapsamını genişletebilmek ve hedeflenen sürede bitirebilmek için maddi desteğe ihtiyacımız vardır. Bakanlığımızın bu taleplerimizi karşılayacağından eminiz.’’ dedi. Bakan Müsteşarı Özarslan’da Durağan’daki yapılacak çalışmaları takdire karşıladığını belirterek taleplerin hızla değerlendireceklerini beyan etti.

Projeler tek tek hayata geçecek

Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan programdan sonra; “ Kaymakamlığımızla işbirliği içinde kararlılıkla uygulanan proje çalışmaları artık kurumsal kimliğe kavuşmuştur. Bundan sonra yavaşlaması, uygulamanın aksaması söz konusu olmayacaktır. Projelerin hızla hayata geçirilmesi, tarihi sorumluluklarımızın yerine getirilmesi, Durağan turizminin canlandırılması için her düzeyde girişim ve diyaloglarımız devam etmektedir. Bu vesileyle Bakanlık Müsteşarımız Özgür Özarslan’a, İçişleri Bakanlığı Komisyon Başkanı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy’a, Bakanlık yetkililerine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.