Rektör Nihat DALGIN Durağan'da .

Durağan Müftülüğü ve Durağan imam Hatipliler derneği ile  birlikte organize edilen  "İslamda Kadın ve Aile"konulu konferans Müftülük Salonunda gerçekleştirildi.Konferansa  Belediye Başkanı Ahmet KILIÇASLAN, Ak Partiİlçe Başkanı Ahmet USTA , Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Başkanı Osman YILDIRIM ,Sinop İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa ASLAN,Sinop Özel İdare Destek Hizmetleri Müdürü Murat ÖZMEN, Sinop Üniveristesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Yüksel SANDALCI, Diğer daire başkanları ,İl Müftülüğü Personelleri,Daire Amirleri , İlçemizde görev yapan İmam-Hatipler ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Proğramın açılış konuşmasını sırasıyla Durimder  Başkanı Abdulkadir YILMAZ,İlçe Müftüsü Arif AYDINLI,İmam-Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Muhammet OCAK yaptı.

Daha sonra  Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nihat DALGIN yaptığı  konuşmada  Durağan da olmaktan mutluluk duyduğunu  Sinop ilinde bu tür konferansların ilkini  Durağan ilçemizde gerçekleştirdiğini ve konferansın iyi geçmesi temennisinde bulunarak  İslamda Kadın ve Aile konulu konferansta  izleyicilere çok öenmli açıklamalarda bulundu. Konferans sonunda  izleyicilerden  bir çok soru alan  Prof.Dr.Nihat DALGIN  hemen hemen bütün soruları cevaplandırdı.Prpğram sonunda bu tür proğramlarda tekrar  buluşmak üzere diyerek konferansı tamamladı.

Proğram öncesinde Durağan Belediyesi İkizgöletler sosyal tesilerinde İlçe dışından gelen misafirler ve çevre  köylerden gelen İmam-Hatipler için yemek ikramında bulunuldu.