Yeniden Refah Partisi Aday Adayı Adem YALÇIN'ı tanıyalım.

Yeniden Refah Partisi Aday Adayı Adem YALÇIN'ı tanıyalım.

Adem Yalçın, 5 Mart 1966’da Sinop’un Durağan ilçesi Yalnız Kavak Köyü’nde dünyaya geldi. İlköğrenimini Yalnız Kavak Köyü İlkokulunda tamamladıktan sonra 11 yaşındayken İstanbul'a taşındı. 1977 yılında yaşadığı bir olay kendisini derinden etkilemiş ve spor kariyerinin başlamasında önemli bir etken olmuştur. İstanbul’da suların kesildiği bir gün kuyudan su almaya gitmiş ve dönüş yolunda 5 çocuk tarafından önü kesilmiştir. Hayranı olduğu Cüneyt Arkın’ın dövüş sahnelerinden etkilendiği için o an aklına kovayı bırakıp Cüneyt Arkın'ı taklit etmek gelmiş ve yüksek sesle bağırmıştır. Sadece bağırması ve ellerini yumruk yapmasıyla çocukların kaçması, spora olan ilgisini arttırmış ve spor kariyerinin başlamasında önemli bir dönüm noktası olmuştur. Bu olayı hayatının en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu dile getirmektedir.

Sporcu, antrenör ve hakem olarak büyük bir kariyere sahip olan Adem Yalçın özellikle mücadele sporlarında hem İstanbul hem de Moskova’da eğitimler aldı. Başta Full Contact Karate olmak üzere birçok branşta Türkiye Şampiyonu oldu. Budokai Dünya Dövüş Şampiyonasında ise 2004 (IBSF) yılında Dünya 3.sü oldu. Uluslararası Unifight Federasyonuna (FIAU) 2012 yılında Türkiye Temsilcisi olarak seçildi ve bu görevini 2012 yılından beri sürdürmektedir. Aynı zamanda 2016-2020 tarihleri arasında Avrupa Unifight Federasyonunda (ECIFAU) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerini yerine getirdi. Türkiye Wushu Federasyonu Budokai-do Branşında ise Milli takım Baş Antrenörlüğü, Teknik Kurul Başkanlığı ve Profesyonel Teknik Kurul Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Yüksek tahsilini Anadolu Üniversitesi Özel Güvenlik ve Koruma Bölümünde tamamladı. 1998-2016 tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İstanbul Halk Ekmek A.Ş. Genel Müdürlüğünde İdari İşler ve Koruma Güvenlik Müdürü olarak görev yaptı. Emekliliğinden kısa bir süre sonra tekrar mesleğe döndü ve 2017-2023 tarihleri arasında Türkiye Maarif Vakfında İdari İşler ve Güvenlik Koordinatörü olarak görev yaptı. Ayrıca görevi boyunca hem ulusal hem de uluslararası alanda birçok önemli görevi yerine getirdi. Kalite yönetim ve sivil savunma amirliği gibi önemli belgelere sahip olan Adem Yalçın özellikle Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde çevre güvenliği konularında denetimlerde bulundu. 

Adem Yalçın'ın siyasi kariyeri daha çocuk yaşlarındayken başladı. Milli Selamet Partisi'nde bayrak sallama ve afiş asmaktan başlayarak, Refah Partisi'nde, Fazilet Partisi'nde ve Saadet Partisi'nde müşahitlik, baş müşahitlik, teşkilat ve mahalle başkanlığı, ilçe yönetim kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı gibi çeşitli görevleri kapsayan zengin bir deneyime sahiptir. Ayrıca, Milli Gençlik Vakfı ve Sinoplu Milli Görüşçüler oluşumu içinde de bulunmuştur. Ak Parti'den 23. Dönem Sinop Milletvekili aday adayı ve 2009'da Durağan Belediye Başkan aday adayı oldu. Şu anda ise Yeniden Refah Partisi'nden Durağan Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Çocuk yaşlarından itibaren siyasetin çeşitli kademelerinde görev alarak, köklü bir siyasi kariyerin temellerini sağlam bir şekilde atmıştır.

Sivil toplum kuruluşlarında da önemli görevler üstlenen Adem Yalçın, 1999-2022 tarihleri arasında Durağan’lılar Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca, Durağan’lılar Federasyonu (DUDEF) kurucu çalışmalarına katılarak başkan danışmanlığı görevinde bulundu. Hayatı boyunca yürekten bağlı olduğu Durağan başta olmak üzere, Sinop’un birçok ilçesini sporla tanıştırmış ve çok sayıda milli sporcu yetiştirmiştir. Ayrıca, uluslararası anlamda iş, spor, güvenlik ve yönetim amaçlı 50'den fazla bölgeye seyahat ederek kariyerine uluslararası bir boyut kazandırmıştır. Yeniden Refah Partisinden Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Adem Yalçın, bilgisini, tecrübe birikimini ve enerjisini Durağan’ın gelişimi için kullanmak istemektedir. Bu sebeple güçlü yarınlar için tüm Durağan’lı hemşerilerinin dua ve desteklerini beklemektedir.